За продуктите с марката Swarovski


Потопете се в историята: Сваровски е луксозна марка за кристали основана от Даниел Сваровски през 1895г. След едно посещение на световно електротехническо изложение във Виена, той създава първата в света машина за електрическо шлифоване на кристали. С времето Даниел Сваровски довел своята технология до съвършенство - само той познавал тайната на получаване на свръхестествена прозрачност на кристала. Резултатът бил наистина впечатляващ - блестящи, изящни и приличащи на истински диаманти кристали. Тези изобретения откриват за всички следващи поколения един нов свят - свят на блясък, вдъхновение, страст, романтика и неподправена красота - светът на Сваровски.

Какво трябва да знаем за кристалите: За да постигне отражение с цветовете на дъгата, при някои от своите кристали Сваровски използва специално покритие. Кристалите Swarovski съдържат 32% олово, което подсилва отражението им. Aurora Borealis или "AB" е едно от най-използваните от него покрития, създаващо отражение с цветовете на дъгата. Други покрития, които се ползват са Volcano, Aurum, и Dorado. Облицовката се поставя върху 50% от кристалите. В някои случаи се прави двойно покритие.

От какво са изработени държачите на кристалите: Всички държачи на кристалите Сваровски и обеците са изработени от сребро, проба 925. Тествани са за алергични реакции и такива не са открити. Въпреки това, ако сте алергични към сребро, Вие не трябва да ги използвате!
Използването на висококачествени компоненти гарантира качеството и славата на продуктите. Основният използван материал в моделите на KRIKOR® е Tombaklegierung (85% мед и 15% цинк). В колекцията не се използва никел, което е особено важно за клиентите, които страдат от алергии. Всички куки за обеците са изработени от сребро (проба 925), което осигурява отличен комфорт при носене. В част от бижутата се използват перли - Swarovski Crystal Pearls, като едни от най-предпочитаните и търсени бижута от всички дами